Opskrifter til inspiration...

Alternative boller...

Boller bagt på grahamsmel, gulerødder, porretop, skinkestrimler og toppet med revet mozarella - lyder måske lidt sært, men er fantastisk gode med ost på og også som brød til varm mad.

Opskriften er ikke målfast.

2½ - 3 dl. grahamsmel overhældes med ca. 1 liter kogende vand.
Tilsæt porretop af en stor porre skåret i mindre stykker
3 groft revne gulerødder
2-3 håndfulde skinkestrimler
Når blandingen er kølet af tilsættes en pakke gær og en lille spsk. salt.

Æltes med hvedemel til en passende konsistens, dejen skal stadig være lidt våd og klistret.

Hæver ca. 30 min. i skålen - tag dejklatter op i hånden med en kniv og form dem til boller, der sættes på bagepapir. Toppes op med lidt revet mozarellaost. Hæver færdig i ca. 1 time eller til du synes de er hævet godt op - bages ved 230-250 grader i ca. 12-15 min.

God fornøjelse
 

De ubagte boller afventer en tur i ovnen - de ser så flotte ud med alle de forskellige farver i dejen, håber de bliver til at spise...

Sund nutella...

Kikærte nutella...

150 gr. kikærter (udblødte) eller 75 gr. tørrede (der skal udblødes)
5 tørrede abrikoser uden sten
5 svesker uden sten

(eller tilsvarende af andre kødfulde tørrede frugter, f.eks. dadler/figner)
15 gr. kakao (uden sukker)
evt. 1 tsk. vanilliesukker eller en lille smule sirup til sødmen

1 spsk. rapsolie til at justere konsistensen

Kikærterne skal udblødes i 10-12 timer hvis de er tørrede.
Koges derefter møre i vand ca. 45 min.
De tørrede abrikoser lægges i et krus og overhældes med kogende vand, der trækker de indtil kikærterne er kogt og afkølede. Vandet kan bruges til at give "nutellaen" den rette bløde konsistens, så gem det indtil nutellaen er færdig.
De afkølede kikærter køres i foodprocessor med de udblødte abrikoser, svesker og kakao, der skal tilsættes en del abrikosvand, blandingen skal være smørbar...


Er mulig at fryse ned, konsistensen bliver blot en smule anderledes

God fornøjelse og bon appetit ;0)

Næste gang jeg laver denne nutelle skal den have lidt længere tid med stavblenderen - den blev desværre lidt for grynet!

Lækker grøn æggesalat...

Grøn æggesalat...
200 gr. broccoli
2 spsk. mayonnaise
2 hårdkogte æg
2-4 spsk. A38
½ bakke karse (kan sagtens udelades hvis du ikke har det)
½ tsk. karry
salt og peber

Broccolien skæres i små stykker og koges meget mør med lidt vand og lidt salt (ca. 10 min.)
Mos / blend den kogte broccoli med mayonnaise og A38.
Hvis du ønsker salaten meget jævn og uden klumper skæres de kogte pillede æg i mindre stykker og blendes med - alternativt kan du hakke æggene og blande dem i broccoliblandingen.
Til slut blandes karse, karry, salt og peber i broccoli/æggeblandingen.

Er rigtig god til sandwich, som pålæg på rugbrød og boller eller som en slags sovs til de nye kartofler. Er også rigtig god til dampet og stegt mager fisk.

Velbekomme

Billedet er noget blegt i farven... Æggesalaten får i virkeligheden en helt fantastisk lysegrøn farve, der pynter på ethvert frokostbord!